Alla helgons dag




Känns skönt att bara vara. En sådan här dag gör vi inget annat än äter gott och njuter av varandras sällskap.  En sådan här helg är precis vad jag behöver mellan två intensiva veckor. Jo jag är lite hem och svänger mellan arbetsresorna. 

Att hela familjen är samlade runt middagsbordet är något jag gillar och saknar i vardagen.





Plockade fram Iittala ljusstakarna till middagsbordet. Arvegods och gamla klassiska favoriter som jag gillar. Dukningen blir genast så mycket festligare med många ljus på bordet. 






Det var gryta på viltkött på menyn och till den satt det jätte fint med en flaska Luigi Bosca 
Ett elegant vin som vi gillar starkt.  






Är som sagt novis när det gäller viltkött. Utgår ifrån att en sådan här fin råvara inte behöver så mycket extra ... så kokade en gryta med rödvin som bas. 


GRYTA PÅ VILT

c 1 kg hjort (hade hörnstek av kid) i gryt bitar
1 rödlök
1-2 vitlökar
½ dl tomatpuré
½ l rödvin
c. 1 dl steksky
2 msk socker
salt
vitpeppar
1 msk timjan

Stek lök och vitlök i smör. Stek köttet i omgångar. Tillsätt i grytan. Tillsätt tomatpuré. Stek någon minut. Tillsätt rödvin, steksky, socker och timjan. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan koka c 2 timmar. Sped ut med vatten om det behövs så grytan inte kokar torr.

Serveras med kokt potatis och morötter. 



Önskar er alla en fridfull helg




Inga kommentarer:

No niin! Ny rillataan!

Allt ska testas på min nya morsdagspresent. Jo jag fick en muurikka ... precis vad jag hade önskat. Frågan idag är HUR HAR VI KLARAT O...