Soppa dag


Solen skiner och det är ett vackert väder ute idag.. jämfört med vädret igår. Nu ut i solen. Jag har också såndan tur att maten är redan klar så jag kan också gå ut i solen. Soppan kokade jag nämligen igår så idag är det bara att värma. Soppor är ju som godast följande dag då man värmer dom. Smaken har liksom bättrat under natten. 

Aléns fisksoppa

3 morötter
1 purjo
12-14 st potatisar
14 dl vatten
1-2 buljongtärningar
2 dl grädde
500 g lax
150 g kallrökt lax
dill

Fräs morötterna och purjon i lite smör. De ska inte bli bruna utan bara lite mjuka. Tillsätt vatten och buljongen. Låt koka c. 5  min. Tillsätt potatisen och grädden, låt koka 15 min. Tillsätt laxen (jag hade frysta laxkuber) och den kallrökta laxen. Låt koka till potatisen är mjuk c. 7-10 min. Innan servering tillsätt dillen. Smaka och tillsätt salt om det behövs. Den kallrökta laxen gör att soppan får en saltig och bra smak.

2 kommentarer:

Ia sa...

Jag fundera ifall du har lust och möjlighet att bjuda på ett läckert cheesecake recept den här veckan. Jag har kalas på söndag och har sökt en del. Men kanske du har något säkert kort på någon söt, mäktig, men ändå fräsch kaka. Tänkte lite på din jordgubbspaj, kanske den sku passa..."problemet" är oftast det att vi är så många vuxna alltid, närmare 30 på våra kalas.

Tack för dina goda recept hittills! : )

Bella sa...

Svar: Cheesecake med hallon som jag bakade för någon vecka sedan fungerar ju bra du bör då bara lag 2 men kakan går bra att laga en dag före. Blogginlägget God Jul mums med en chokladkaka är också gott och den ska du laga 1-2 dagar före bjudningen. En stor plåt får du om du lagar Blåbärskakna jag fixade i somras. Bären hittar du i frysdisken denna årstid. Gott att servera till vaniljglass eller vanlijvisp. På tal om blåbär så kan du fixa Blueberry cheesecaken som också finns på bloggen. Hoppas du hittar något recept som du kan testa.

Vi drog iväg till skären

Sommarklänning för hoppet och för fantasin om att det är sommarvärme, Värmen kommer från ylletröjan :) Detta var min outfit när v...