Bröd till påsken

Bild ... dagens frukost!
 
 
Självklart ska det finns maltlimpa under påsken. Till dem som aldrig själv bakat kan jag säga så pass mycke att detta att baka maltlimpa själv är bland det enklaste som finns.
 
Denna gång använde jag mej av juice som vätska istället för mjölk ... och slutresultatet .... ett super saftigt :D bröd.
 
Till 3 bröd behöver du ...

MALTLIMPA

1 l apelsinjuice
2 bitar jäst
3 dl Tuoppi-malt
3 dl rågmjöl
3 dl kli
3 dl sirap
1 msk salt
c 11 dl mjöl
 
sirap+ vatten blandning  till pensling (lika mycket av båda)
 
Värm juicen till 37 grader och lös upp gästen. Blanda i de övriga ingredienserna och arbeta degen så den blir jänt och fin några minuter. Fördela degen i 3 smorda brödformar och låt jäsa 1½ h. Grädda i 175 grader i c 1½ h. När det återstår ½ h tar du och penslar bröden med sirapvatten blandningen. Låt brödet svalan under bakduk. 
 

Inga kommentarer:

En dag fylld med hjärtan

Halv dag semester och här har vi firat vändagen med att äta goda bakelser från stans konditori. Och vad där fanns mycket att välj...