Hur gör jag?

 
 
ALÉNS KRÄMIGA BÄRPAJ
 
150 g smör
1½ dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
 
fyllning:
200 g frysta hallon
200 g frysta blåbär
2 msk potatismjöl
3 msk socker
 
250 g turkisk yoghurt
1 ägg
1 dl grädde
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
Vispa det rumsvarma smöret och sockret poröst. Vispa i ägget. Tillsätt mjöl och bakpulver. Tryck ut degen i en stor pajform. Nagga bottnen med en gaffel.
 
Blanda bären med potatismjöl och socker. Häll bären i pajformen. Vispa lätt ihop de övriga ingredienserna och häll över bären. Grädda i 200 grader i c 30 minuter. Låt pajen svalna helt innan servering.
 
 
 
 
Bakar jag något nytt (liksom utan recept) så har jag alltid papper och penna bredvid. Gör snabba anteckningar längs med bakningen ... så att jag sen (om det blivit lyckat) kommer ihåg vad jag haft för ingredienser och hur mycket av allt.
 

 
 
Jag har haft några bärpajs recept tidigare här på bloggen vet jag. Men detta är nog absolut det bästa receptet till en krämig bärpaj.
 
Robbans mamma baka alltid en super god kärmig bärpaj som Robban bara älska.
Robbans mamma var helt otroligt duktig i köket och det mesta som hon baka och fixa gjorde hon från huvudet. Jag min dummer förstod aldrig att fråga vad hon hade i pajen innan det var för sent.
 
Knappast hade hon turkisk yoghurt men det var det som fanns i kylen idag när jag skulle baka ... och det visade sej att vara just den perfekta ingrediensen för en krämig paj ... som min Robban att ge pajen 10+.
 
Ha det gott mina vänner
och är det något recept din mamma, din famo, din mommo ...ja vem som helst ... gör så fråga hur hon gör det innan det är för sent!
 


Inga kommentarer:

Ett vinnande koncept

Det som behövs för detta är duktiga arrangörer ... så jag måste börja med ett STORT TACK till Tina och Hanna  (och deras respektive) ...