Gästerna och tårtan

 
Foto: L8/Kjell Svenskberg

 
Midsommardagens gäster får även stå för midsommardagens bilder :)
 
HÄR hittar ni våra gäster och mera bilder från midsommardagen. Det var där jag hittade bilden ovan... bilden på midsommardagens tårta.
 
Midsommardagens tårta är en godsak på "burk"
Kanske inte den snabbaste kaka att fixa till i och med den långa koktiden men alltså helt värd varje minut med tanke på smaken.
 
 
SOMMARTÅRTA PÅ BURK
 
1 burk kondenserad mjölk
150 g smör
300 g digestivekex
3 dl grädde
1½ l jordgubbar
 
 
Kolakräm:
Lägg burken med kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
 
Smält smöret. Krossa digestivekexen. Häll i smöret och blanda. Tryck ut blandningen på bottnen av en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen 1 timme. Vispa grädden. Lossa kanten från bottnen och lägg upp det på ett fat. Bred på kolakrämen och sedan grädden och till sist jordgubbarna.
 
* * *
 
PS: L8 härligt att du är tillbaka så där aktivt i bloggvärlden igen.
 

Inga kommentarer:

Vi drog iväg till skären

Sommarklänning för hoppet och för fantasin om att det är sommarvärme, Värmen kommer från ylletröjan :) Detta var min outfit när v...