Midsommartallrik

 
 
Aléns midsommartallrik 2013
 
 
 
 
 
***
 
 
SILL
 
3 burkar smetana
1 burk Crème fraîche
c 200 g matjessillfilé
½ rödlök
½ tsk socker
½ dl dill
 
Skär sillfilén i mindre bitar, hacka löken och blanda sedan ihop alla  ingredienserna väl.
 
 
***
 
GRILLAD NYPOTATIS
 
nypotatis
olivolja
 flingsalt
balsamvinägersirap 
 
Tvätta potatisen. Ringla över  lite olivolja och flingsalt, Grilla i 200 grader i c 30 minuter i ugnen. Låt svalan. Servera med balsamvinägersirpa
 
 
***
 
 
BRUSCHETTA MED TOMAT
 
ciabatta bröd skivor
olivolja
 2vitlöksklyftor
4 tomater
½ dl basilika blad
flingsalt
svartpeppar
 
Gnid brödet med halverade vitlöksklyftor. Skär tomaterna i små bilar. Hacka basilikan. Blanda tomater, basilika och olja. Salta och peppra. Fördela tomathacket på brödet strax innan servering. 
 
 
***
 
SMÅ PAJER
 
10 st

pajdeg:
4 dl mjöl
100 g smör
1 ägg

Blanda ihop till degen i en matberedare. Dela degen i 10 lika stora delar. Använd en muffinplåt. Tryck ut degen i formarna. Det ska vara ganska tjocka kanter.

fyllning:
c 1 dl kantareller
1 liten gul lök
c 100 g fetaost
2 ägg
1 dl mjölk
salt och peppar


Stek löken i smör tills den mjuknat. Ställ åt sidan, och stek sedan svampen i smör. Lägg tillbaka löken, blanda ihop. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Fyll pajskalen med svamp- och lökblandningen. Häll på äggstanning till kanten, den kommer inte resa sig och toppa med smulad fetaost. Grädda i ca 30 min i 200 grader tills osten fått lite färg och äggstanningen stelnat.

***
 
 

1 kommentar:

L8 sa...

Galet gott var det! Allt!

Vi drog iväg till skären

Sommarklänning för hoppet och för fantasin om att det är sommarvärme, Värmen kommer från ylletröjan :) Detta var min outfit när v...