Midsommartallrik

 
 
Aléns midsommartallrik 2013
 
 
 
 
 
***
 
 
SILL
 
3 burkar smetana
1 burk Crème fraîche
c 200 g matjessillfilé
½ rödlök
½ tsk socker
½ dl dill
 
Skär sillfilén i mindre bitar, hacka löken och blanda sedan ihop alla  ingredienserna väl.
 
 
***
 
GRILLAD NYPOTATIS
 
nypotatis
olivolja
 flingsalt
balsamvinägersirap 
 
Tvätta potatisen. Ringla över  lite olivolja och flingsalt, Grilla i 200 grader i c 30 minuter i ugnen. Låt svalan. Servera med balsamvinägersirpa
 
 
***
 
 
BRUSCHETTA MED TOMAT
 
ciabatta bröd skivor
olivolja
 2vitlöksklyftor
4 tomater
½ dl basilika blad
flingsalt
svartpeppar
 
Gnid brödet med halverade vitlöksklyftor. Skär tomaterna i små bilar. Hacka basilikan. Blanda tomater, basilika och olja. Salta och peppra. Fördela tomathacket på brödet strax innan servering. 
 
 
***
 
SMÅ PAJER
 
10 st

pajdeg:
4 dl mjöl
100 g smör
1 ägg

Blanda ihop till degen i en matberedare. Dela degen i 10 lika stora delar. Använd en muffinplåt. Tryck ut degen i formarna. Det ska vara ganska tjocka kanter.

fyllning:
c 1 dl kantareller
1 liten gul lök
c 100 g fetaost
2 ägg
1 dl mjölk
salt och peppar


Stek löken i smör tills den mjuknat. Ställ åt sidan, och stek sedan svampen i smör. Lägg tillbaka löken, blanda ihop. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Fyll pajskalen med svamp- och lökblandningen. Häll på äggstanning till kanten, den kommer inte resa sig och toppa med smulad fetaost. Grädda i ca 30 min i 200 grader tills osten fått lite färg och äggstanningen stelnat.

***
 
 

1 kommentar:

L8 sa...

Galet gott var det! Allt!

En dag fylld med hjärtan

Halv dag semester och här har vi firat vändagen med att äta goda bakelser från stans konditori. Och vad där fanns mycket att välj...