♥ Pettson ♥Då man har en så gammal och god hund som vi hade i Pettson så är man lycklig och glad alla gånger han kommer springande emot en när man kommer hem från jobbet.Igår var det inte en sån dag.

 När jag kommer hem vi halv fem tiden så stiger han inte upp och kommer emot ... och jag ser då genast på blicken han ger mej att nu är det inte bra.

Magen är svullen och han rör inte på sej. Jag ringer till veterinären (jätte duktig i Västankvarn, Ingå) ... och hon tycker efter vårt samtal att vi ska komma in ganska genast.


Dom som blev hemma tog farväl ifall att om ... och jag och min dotter Fanny åkte iväg.

  Veterinären lyssnar på hjärta, undersökte och kände på magen. Det togs ett ultraljud och man kunde se att magen var full med vätska. Hon tog några prov med en spruta och konstatera att jo det är nog cancer.

Och så fick han somna in.
Men på något sätt kändes det helt ok . Han fick ju leva ända in i slutet som en hund ska. Springa, ta långa hundpromenader ... och som en labbis ....busa ...genom att i år nappa pepparkakor som hängde granen.   
Hälsningar från  en matte som nu i skrivan de stund sitter och gråter och som jätte mycket saknar sin charmigt gråa vän.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Kram från en kollega som förstår varenda tår du fäller (och som gillar hjärtapannkaka).

Anonym sa...

Bästa Bella.
Det är som att förlora en familjemedlem, då ett husdjur går bort. Speciellt en hund, som är som du och jag. Hundar förstår så mycket (nu skäller säkert ngn katt/fågel/sköldpadde vän och instämmer ej), de är så mycket mera än EN HUND.
Saknaden är stor, lika tomheten och det kommer att göra ont länge! Men vi har våra minnen, som hjälper oss att gå vidare. Glömma gör vi aldrig, men det lättar med tiden att det gör ont.
Vissa dagar går bättre, vi skrattar och minns vår vän. Andra dagar behöver vi bara se ett foto, en leksak eller favorit godis/mat. För att tårarna skall komma och låt dem komma. Det lättar på "trycket", konstigt nog...
Kanske kanske om en lång tid har vi en ny hund. Inte en som skall ersätta vår vän, det går aldrig.
Men en som håller oss sällskap och finns där. Som den trognaste vännen vår! En vän som vi aldrig får i en människa, tyvärr...

Styrkekramar till dig Bella från Maria

P.S Stort grattis med anledning av gårdagens VN.

Bella sa...

Tack för omtanken /Bella

Bella sa...

Tack vännen

Min frukost

God morgon! Söndag ... och som ni vet är det en av mina favoritdagar. Idag blev det kanske inte den mest hälsosamma frukosten ... me...