Kvällens dessert

Så här kan det se ut när man blir bjuden på middagen till en bloggare och matskribent.
Och då menar jag att tårtan man blir bjuden på redan är lite "naggad vid kanterna"


Men jag tycker att bilden blir på något sätt lite trevligare att se på när den är tagen så här  ... och så är ljuset i köket tusen gång bättre mitt på dagen är sent in på kvällen .. så därför. 

Men ingen större fara ....de flesta av våra gäster är redan vana med detta system :)
Den här kakan/tårtan tycker jag även lämpar sej ypperligt som kaka vid en studentfest eller annan avslutningsfest. Ja det är fullt möjligt att detta är kakan som serveras på konfirmationen vi ska ha i sommar. 


Den är så enkel att göra och så ska den även göras kvällen innan och sen är det bara att dekorera med sylt och citronmeliss. Och det goda med kakan är även att den tål ganska bra att stå i rumstemperatur en lite längre tid. 


KRÄMIG LINGONCHEESECAKE

150 g smör
300 g pepparkakor

fyllning: 
2 dl vispad grädde
200 g crème fraîche
400 g philadelphiaost
1 dl socker
½ dl apelsinjuice
6 gelatinblad

rårörda lingon eller lingonsylt
citronmeliss

Smält smöret. Krossa pepparkakorna och tillsätt smöret. Tryck ut högt upp på kanterna i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper.  Ställ kallt medan du gör fyllningen. 

Vispa grädden. Blanda i crème fraiche, philadelphiaosten och socker. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Kram ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull med apelsinjuicen. Blanda ner gelatinblandningen i fyllningen. Lägg fyllningen i formen. Låt stå svalt i kylen ... gärna över natten. 


Inga kommentarer:

Min frukost

God morgon! Söndag ... och som ni vet är det en av mina favoritdagar. Idag blev det kanske inte den mest hälsosamma frukosten ... me...