Favorit i reprisJag har bloggat om den tidigare ... då som jag ännu inte var lika intresserad och bra på att fota det jag lagat ;)

Räktårta är även ett av orden som gör att man landar här på min blogg. 
Har fått så mycket beröm gällande just denna salta tårta att jag ville dela med mej av receptet till lite fler än bara (ni är nog inte liksom bara ni är mycket mer för mej) ni fina blogg läsare. Därför var just denna tårta ett av recepten jag valt att skriva om i torsdagens Västra Nyland.

Den är ju lätt att tillaga och blir snabbt en favorit hos alla.
Räktårtan och ett glas vin och du kan bjuda vem som helst hem, en varm skön sommarkväll.
RÄKTÅRTA


botten:
 200 g mjukt svartbröd eller kavring 
75 g smält smör 

fyllning:
 4 gelatinblad
400 g skalade räkor 
400 g Philadelphiaost 
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 rödlök 
finhackad dill 
saft av en citron
salt och peppar

garnering:
räkor, dill, citronskivor 

Mixa kavringen till smulor och blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbart botten. Lägg gelatinbladen i blöt ... c 5 minuter. Rör philadelphiaost, crème fraîche och majonnäs till en slät röra. Smält gelatinet i citronsaften. Rör ner gelatinblandningen i philadelphiaröran. Smaka av med salt och peppar. Hacka räkorna så dom blir lite mindre, spara några till garnering. Vänd till sist ner den finhackade rödlöken, dillen och räkorna. Låt stelna i kylen i ca 6 timmar. Garnera precis innan.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Den här räktårtan hör numera till ett av livets måsten. Så fantastiskt god! Tack Bella för receptet. L8

Anonym sa...

Skall fixa räktårtan och märker nu att jag inte har créme fraiché...Vad kan jag göra i stället?

Bella sa...

Hej Du kan bra ersätta créme fraiche med turkisk yoghurt eller också med smetana. I panik går säkert även gräddfil bra. Se bara till att smaka av massan och känns den sur så kan du bra sätta i lite, lite socker. H. Bella

Jag var till Portugal

... och bjuder på en salig blandning av bilder. Min resa till Portugal var en jobbresa och finansierades av ett Erasmus stipendium. Me...