En farsdagsfrukost
Godmorgon! Här virar vi far ordentligt med som sagt en lyxig frukost!

Vad är en lyxig frukost hos oss? Denna farsdag bestod den av färskpressad apelsinjuice, kaffe/latte/te, en "liten" smörgås, "mug cake" och så skålade vi i ryskt bubbel. 


Inge plock denna farsdag utan valde att göra färdiga mackor. Farsdags mackan är ihopbyggd enligt följande ... rostbröd med smör, krispig sallad, tunna kalkonskivor, ruccola, tomat och knapperstekt bacon och så ett pocherat ägg på toppen. 


Ett pocherat ägg är ett ägg som man tillreda med lite finess!

POCHERAT ÄGG

ägg, vatten, salt, vinäger

Koka upp vatten med lite salt och en skvätt vinäger. Värm vattnet så att det sjuder lätt. Knäck ett ägg i en skål och häll sedan försiktigt över ägget i det sjudande vattnet. Använd en äggklocka för bästa resultat. Jag gillar ägget när det har "kokat" 4 minuter för då är gulan ännu lite krämig och god.


Som bubbel hade jag valt Abrau-Durso. Abrau-Durso är Rysslands mest kända producent av moussserande vin. Ett perfekt val i och med att det serverades både sött och salt denna morgon. 


 HURRA för alla pappor idag ♥


Inga kommentarer:

Rosésäsongen är här

Rosévin hör sommaren till och för mej blir det inte så mycket rosé under resten av året ... det är nog under sommarveckorna jag kons...