Att turista i Åbo
Det är just vad jag, Vera och hennes goda kompis gjort idag. 

Har längs med åren mera och mera börja gilla Åbo. Det är liksom mycket stad i en liten förpackning. Ibland skulle jag bra kunna tänka mej att bo där.

Och idag kolla vi in lite hus ;)


 Inga stora hus .... utan vårt utfärdsmål var Aboa Vetus & Ars Nova-museet som nu har en dockhems utställning från Victoria & Albert Museum of Childhood i London.

Och töserna ... och förresten jag med ... gillade verkligen denna utställning.

Mera info hittar du HÄR

Förutom alla de fina hus som man bara fick se på så fanns det aktivitetspunkter med jämna mellanrum ... 

... och se helt plötsligt hade de två töserna krupit in i ett dockhem.


Det här huset huset var min favorit.


Utställningens dockhem berättar om boendekulturen i Storbritannien från 1700-talet fram till idag. Det tog oss många timmar att titta på allt. Vi fundera på hur det skulle vara att bo just i det huset vi titta på och hur det skulle ha varit att leva på den tiden. 
Kolla bara in alla detaljer på denna närbild jag tog på ett av rummen. Så ni kan fatta att det tar tid. Helt otroligt fascinerande.Och självklart kollade vi in Aboe Vetus grundutställning som även den bjuder på en massa aktivitetsstationer.  Vi testa på att skriva med med skrivpinne på vaxtavla, bekanta oss med olika tekniker som använts under medeltiden för bygge av tegelvägg eller spela medeltida spel. 


Och så besökte vi det lilla kapellet och tände ett ljus för våra kära som vi saknar.


Och sen börja kaffetanden att värka på mej. Och då man befinner sej i dessa kvarter så finns det bara ett ställe vart man ska gå om man vill ha gott och snyggt kaffe!

Jo kaffe kan vara snyggt ... du vet latteart ♥


Café Art ... ett riktigt trevlig ställe att dricka gott kaffe tillrett av skicklig barista, bra service, trevlig personal och du kan också köpa kaffebönor att ta med hem.


Så där satt vi med töserna  ... fnittrade, pratade och bara njöt.


Kivaa torstaita kaikille ja kuullaan taas pian!

Ja hei ... kiitos Turku!
Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...