Passar perfekt till champagne

 


Det är nu man ska äta blinier. Blinier ... frasiga plättar med ett luftigt innehåll. Och självklart ska blinier stekas i en gjutjärnspanna.

En härlig förrätt eller kvällsgodis ... som serveras med olika tillbehör. Den här familjen älskar ju räkor så därav valet av tillbehör för oss. Traditionellt så serveras ju dessa läckerheter med rom.

Och för att göra dem lite mera familjevänliga så har jag istället för bara smetana en blandning bestående av hälften smetana och hälften philadelphiaost.

 
 
 
 
ALÉNS BLINIER
(c 10 st)
 
15 g jäst
3 dl röd mjölk
3 st ägg
2 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
50 g smält smör
salt
 
smör till stekning
 
  c 100 g smetana
100 g philadelphiaost
 
2 rödlök
räkor (eller rom) 
dill

Skilj äggulorna från äggvitorna. Värm mjölken till fingervarm och smula i jästen. Tillsätt äggulorna, vetemjölet, bovetemjölet, lite salt och det smälta smöret och rör till en jämn smet. Låt smeten jäsa i 40 minuter.
 
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda försiktigt de vispade äggvitorna med smeten.
 
Grädda blinierna i rikligt med smör. De skall bli gyllenbruna med frasiga kanter.
Servera genast med valfritt tillbehör ... och garnera med dill.
 
 
 
 
Vattnas det lite i munnen nu kanske ;)
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Så underbar blogg du har! Hittade hit från Expressen, och har läst igenom bloggen några månader bak. Har hittat massa nya recept jag måste pröva.
Keep up the good work!
Kram Rebecca

Bella sa...

Hej Rebecca och tack för de vänliga orden. Välkommen till min blogg och jag hoppas du också i fortsättningen får tips du gillar. Ha det gott / Bella

Vi drog iväg till skären

Sommarklänning för hoppet och för fantasin om att det är sommarvärme, Värmen kommer från ylletröjan :) Detta var min outfit när v...