Palmsöndag
... och dagens inlägg är lite som en äggröra gällande innehållet.
Ägg hör ju verkligen till påsken ... och de kan som sagt användas till annat än maten.

Idag började jag dagen med att blåsa ur ägg ... ägg som lilla Vera sedan ska ha med till pysselklubben. Att blåsa ägg är inte det enklaste ... men har man gjort det ett par gånger så går det ganska enkelt. Ett tips är att skaka ägget innan man börjar. Sen pickar man ett hål i vardera ända. Gör ett lite större hål i äggets mindre spetsiga ända. Blås i det lilla hålet ... slut munnen så tätt som möjligt mot ägget ... så att innehållet kommer ut genom det lite större hålet. 

Allt ska tas till vara ... så idag blev det stekt ägg till frukost.

Igår var det kalasdag då härliga Astrid fyllde år. Som nybliven 11 åring kan man redan det här med att blåsa ut ljus ... och så snabb var tösen att jag inte riktigt hann med. 


Och om man lite tänker utanför boxen så kan man få så här fint om man istället för en vanlig låg vas tar man en hög glasskål till tulpanerna. Kanske något att apa efter till påsken ... till de där knall gula tulpanerna som vi alla kommer att fylla våra hushåll med. 


Lite tjuvstart med påsken har väl de flesta av oss gjort. Helgens kalas bjöd på en påsk fin tårta. Kanske ännu en sak att härma!  Kinder ägg, kinder stänger, små påskägg och chokladdoppade jordgubbar ....  ett enkelt och elegant sätt att dekorera påsktårtan med.


Lite påskpynt har det även dykt upp här hemma hos oss. Står över att ta in björkris i och med att så många lider av allergi just mot de kvistarna. Istället testa jag ta in några kvistar av brudspirean. Och det visar sig vara ett riktigt bra alternativ.

Ni kommer väl ihåg tävlingen. I potten ligger inget mindre än ett härligt PÅSK-KIT från Gula Pippin

För att vara med i utlottningen vill jag att ni lämnar en kommentar (eller sänder mej en e-post) där ni berättar vad som är ett måste på ert påskbord.

Tävlingen pågår ännu idag hela dagen (20.3.2016)... efter detta lottar jag ut en lycklig vinnare!


Leppoisaa sunnuntaita
... så hörs vi imorgon


Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...