Rosa till den bästa ♥
En sak är säker ... det måste finnas småbörd på studentenmottagningen. Och nu är frågan bara hurdana. Vet inte varför ... men plötsligt kom jag bara att tänka på Brysselkex på lördagen... så det blev genast att provbaka en sats . Få studentens godkännande.

Och jo dom fick helt klart godkänt. Och är det en av det manliga könet som ska bli student är det bara att byta ut karamellfärgen till blått. 

Brysselkex är lätt att göra ... inget avancerat gällande ingredienser eller tillagning. 
Söta småbröd ...eller kakor som man kallar dom i Svergie ... faller alla i smaken.


BRYSSELKEX

200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjöl

garnering
1 dl socker
röd karamellfärg ett par droppa


 Blanda ihop ingredienserna till en smidig deg. Låt degen stå i kylen c ½ h. Forma degen tilltvå rullar som är drygt 4-5 cm i diameter.Färga sockret till garneringen med några droppar karamellfärg. Bred ut sockret på ett bakplåtspapper och rulla degrullarna i sockret. Lägg rullarna ett par timmar i kylen.

Skär rullarna i ca ½ cm tjocka skivor.


Lägg dem på bakplåtspappe. Grädda i 175 grader i c 10 minuter.


Ny vecka har kört igång ... och riktigt bra med för kan informera er om att studenten har hittat sin studentklänning. 

Så nu är väl det stora bitarna klara ... Kronprinsessan har en klänning och vi har valt småbröd ;) 1 kommentar:

Unknown sa...

Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, www.gastronauts.se , och titta runt.

Vi drog till Åland

Vi tog båten och drog till Åland för att fira några sköna semesterdagar i en stuga norr på Skarpnåtö. En tillflykt för det...