När kontorsråttan får skit under naglarna... då mår hon prima :)

Då man ... som jag ... har ett 8-16 jobb som mest går ut på att typ vända papper, trycka på knappar ... och jo lite använda sin hjärna (fniss).  Då är det väldigt skönt att på kvällen få göra något praktiskt arbete ... och något där man snabbt ser resultat. 

Idag var det en sådan dag ... för idag flyttade de första inneboende in i växthuset. 


Två tomatplantor flytta in...  dom ska få två gurkplantor som grannar. Men dom får vi vänta på ... dom flyttar in  bara vi kommer lite närmare sommaren. 

Alla tomatplantor och örter är inhandlade från Hagalandet ...som finns i Ingå. 

Verkligen starka och fina plantor. Man kan bara inte misslyckas. Måste bara se till att man har super bra jord och så lite näring nu och då.

Och jo det är verkligen skillnad på hurdan mylla du har. Varför sätta ner massa euron på fina blommor och sedan inte alls fundera på hurdan mylla du har. Grunden är ju a och o. Egentligen i allt ... oberoende om du bakar, bygger ... eller som idag planterar. 

 Åker du till Hagalandet så passa då på att även köp myllan av dem. Dom har också helt super härlig personal ... så du får garanterat tips på hur du ska ta hand om dina inköp när du väl kommit hem. 

Och så blev det även lite örter och så en busktomat. Vera gillar busktomater ... hon går och nappar dom och äter dom som godis. Och visst smakar solmogna små söta tomater som godis.

Jag har ju inget stort växthus ... så för att allt ska få plats så får man snabbt fixa lite DIY till basilikan. DIY  är ju nu en förkortning av Do It Yourself.

Så idag blev det att snabbt fixa en ampel av en gammal kruka. Så stolt .. fniss igen.

Är inte detta bara den bästa tiden på året!Inga kommentarer:

Vi drog till Åland

Vi tog båten och drog till Åland för att fira några sköna semesterdagar i en stuga norr på Skarpnåtö. En tillflykt för det...