Sommarvärme
Det blev sandaler till jobbet när sommarvärmen slog till på allvar. Och vad är inte sommar om inte rödmålade tånaglar. 


Och när det är så här varmt så tycker jag absolut att det ska stå en kanna kallt iste i kylen ... så man enkelt kan ta sej en svalkande drink mellan allt arbetande. 

Iste är enkelt att göra själv och enkelt att variera smak. Bara att välja bra te så blir det ingen besk smak. Jag har den här gången valt ett grönt te med Key Lime Pie smak från familjeföretaget Therapie . Teet har en sötma och tyngd av krämig vanilj och en syrlighet från lime och citron.


ISTE

2-3 msk löst te av valfri smak
1 liter kokande vatten
½-1 dl socker

jag hade även i ½ pressad lime 

lime/citron
myntablad

Koka upp vatten. Häll över te och låt stå c 5 minuter. Sila bort te. Tillsätt socker. Låt svalna i rumstemperatur. Tillsätt pressad lime om så önskas. Häll i kanna eller flaska och förvara i kylen. Servera med is, lime och några myntablad.


Gården börja vara redo för kommande studentfest. Alla sommarblommor finns nu hemma. 

Men mera om alla mina sommarblommor blir det en annan dag. Måste ha lite mera tid att gå omkring och fota. 

Här ovan en "sneak peek" från verandan. Och bilden ovan den ...  är från vår terrass vid växthuset .. det är där vi äter våra sommarfrukostar för det är där morgonsolen landar först.


Kuulemiin! 
Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...