24 timmar till mums
Men vi fortsätter väl att snacka tårtan då.

Om man vill göra det riktigt enkelt för sig ... låta liksom jordgubbarna stå i fokus. Då fyller man tårtan med jordgubbar och inte så jätte mycket annat.  

Men för att höja på smaken och sötman på bären ... så är det fiffigt att låta jordgubbarna lite stå och gotta sig i lite socker innan dom blir tårtfyllning. 

Men för att en tårta ska vara god så behövs det en liten tvist .. något som man blir och smacka på och funderar på vad det är. Årets tvist i midsommartårtan är Lemoncurd.

Så börja med att dela kakan i två delar. Bred ut ett lager lemoncurd på det understa botten. 

Och så på med de sockermarinerade jordgubbarna.

Lite grädde vill man ha som fyllning.  Men för en tårta i denna storlek räcker det bra att bara vispa 2 dl grädde. Bred ut hälften av den vispade grädden på jordgubbarna. 

På med botten nummer två ... och så samma procedur igen ... lemoncurd, jordgubbar och grädde. Sluta med att sätta på med "locket" .... och så ska tårtan i kylen över natten.

Nu kommer jag att transportera tårtan just så här till stugan. Sen när vi väl kommit fram är det dags för dekoration ... grädde, massa med jordgubbar och så några violer ännu som socker på toppen.

Slutresultaten får endera här eller på Instagram.


Huomiseen!


Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...