#midsommarHej alla ... och hoppas ni haft en fin midsommarhelg.
Den jag hade var ju helt perfekt.

Anländer till Björkudden och möts av en sådan här blicka ... börja lovande! Och så fortsatte helgen. Kameran hade lite semester ... för nu när jag kolla på bilderna från helgen så kan jag bra konstatera att den inte varit med vid alla stunder.

Telefonen däremot hängde med ...  i och med att vi lämnat ungdomarna hemma. Så i och med att telefonen var med 24/7 så är även IG uppdaterat lite bättre.


Det dukades upp till midsommar buffé med mycket gott och läckert. En av gästerna hade med sig gravad oxfilé som bara var så himla god ... så en sådan ska jag verkligen pröva att göra ännu i sommar. Och den röda kastrullen fick mitt hjärta att bulta ... vem vill inte vara ägare till en sådan. Så den här sommaren ska jag hålla utkik efter en sådan på alla loppisar och sommartorg jag kommer att besöka. 


Och när klockan visa 18.00 ... var det traditionsenlig flagghissning med en skål. 


Midsommartårtan dekorerad med jordgubbar, violer, vimplar och hjärtansfröjd. Lärde mej på helgen i en av programpunkterna att citronmeliss även kallas hjärtansfröjd. 


För på Björkudden ska det enligt tradition även vara frågesport på midsommar. Och när jag i veckan lite googlade hittade jag den bästa sidor för just detta. Så vi har under helgen passa på att ta en liten tävling nu som då. Hemsidan hittar ni HÄR
Och musikquizen var extra kul.


God Morgon juice och prosecco ... och du får en bra start på midsommardagen :)
Vem gillar inte en god mimosa till frukosten?


Midsommardagen blev det grillning  ... och nu hade husmor komponerat ihop menyn. Mycket gott bjöds det på ... men salladen med jordgubbar och fetaost gillade jag verkligen och fick veta att receptet hittar man HÄR. Så den kommer jag helt säkert att laga många gånger ännu. 


Och så har vi ju bada bastu och simma ... som man ska på en midsommarhelg.
Vi har njutit av morgon dopp, kvällsdopp, bastu mitt på dagen. 

Och den här lilla filuren gillade att traska omkring vid strandkanten. Och nyfiken som han är så sökte han ju sig självklart till de hala och lite våta klipporna ... vilket slutade med att Otto tog sina första simtag. 

Och så ett var med roddbåten. Bara så skönt att ro. 

Bubblet tog slut så jag tänkte att kanske TaxFree hade öppet på roddbåten ;)


TACK Annica och Håcke för en fin midsommarhelg. Och tack till alla era härliga gäster som var med och gjorde helgen till ett gott minne!


Idag inleder jag min semester och har bara några saker inbokade i min kalender ... annars är det bara sköna dagar fram till 15 augusti. 


Ha det gott så ses vi snart igen!1 kommentar:

Sabina Ljungquist sa...

Vilka härliga bilder! Man blir verkligen glad av att titta på de! :)
Hälsningar
Sabina
www.varldensgodaste.com

Vi drog till Åland

Vi tog båten och drog till Åland för att fira några sköna semesterdagar i en stuga norr på Skarpnåtö. En tillflykt för det...