En tårta till
En sommartårta till ... men denna gång innehåller den både choklad och kladd.

Den här tårtans fördel är att du bra kan baka den hemma innan du åker till skären och sen är det bara att vispa grädde och dekorera med färska bär. 


CHOKLAD KLADD TÅRTA

250 g smör
100 g mörk choklad
3 dl socker
½ dl farinsocker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver

½ l färska jordgubbar och lite blåbär 
2 dl vispgräddeSmält smöret i en kastrull och lägg sedan med chokladen.  Rör till allt löst upp sig. Rör ihop socke, farinsocker och ägg i en stor skål. Rör sen i mjöl, kakaopulver och bakpulver. Sist rör du i  chokladsmöret.

Häll smeten i formen med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Gädda i 175°C i cirka 35-40 minuter. Låt svalna. Vispa grädden och bred på. Toppa med färska jordgubbar och blåbär. 


Så detta var kakan vi njutit av under helgen. Mera om helgen blir det senare. Hade inte kamera alls fram förutom när jag fota tårtan. Så kommande blogginlägg blir enbart på foton tagna med min nya telefon.

Och som svar på en kommentar ... Det är min kära man som skämmer bort mej ♥ ... händer inte ofta men när jag gör det gör han det med stil :)Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...