Att övervintra

 Mina Mårbacka pelargoner har varit fina hela försommaren, hela sommaren, alla våra fester och nu hela hösten. Denna ljusrosa skönhet har fångat mitt blomsterhjärta ♥
Och så här fin var den ännu igår. Det börjar bli kallt om nätterna och vem har hjärta att inte ta väl hand om en sådan här skönhet?Så Mårbacka pelargonerna har flyttat adress under vintersäsongen. Deras nya adress är Hagalandet ... med andra ord har dom flyttat "hem till uppfödaren".

Innanför den gamla trätunnan vi har och stå på verandan har pelargonerna varit planterade i en stort brunt plast ämbar (den du ser på bilden). 

Och i och med att man övervintrar pelargonerna så blir dom ännu större och vackrare nästa år. Klart att man själv kan övervintra sina pelargoner ... men nu är jag ju inte riktigt den typen och trots att vi har ett stort garage så finns det inte utrymme för något sådant. Så för mej är denna tjänst som Hagalandet erbjuder helt perfekt. 

Och kolla ... här har mina pelargoner redan massa andra kompisar :)
Men det finns gott om utrymme för nya kompisar så bara att föra hit dina pelargoner. 

Dyrt? Absolut NEJ! Typ 38 € kostar det att ha den här på hotell hela vinterhalvåret och då får du din fina ... avlusade och välvårdade . .. blomma tillbaka och den är helt redo för kommande säsong. 


Det är inte bara pelargoner som tar in på detta hotell utan även andra blomster och träd är välkomna att övervintra. 


Det bästa med detta ställe är nog servicen. Personlig och hjärtans fin betjäning. Ett ställe där dom verkligen ser kunden, kundens behov och önskningar.

Det lär finnas en "röd bok" som innehåller kunders önskemål och tidigare inköp. Så när man kommer till Hagalandet och säger att jag vill ha som senast ... så vet dom precis vad man önskar. Detta är en service som åtminstone får mitt hjärta att klappa extra. 


Och att få besöka växthuset så här på hösten är en härlig upplevelse. De gamla växthusen med de gamla vinrakorna som är fyllda med vindruvor. Åhhhh ... kärlek ♥

En timme på Haglandet och det kändes som en snabbresa till Sydeuropa.

Och vindruvorna var som godis ... TACK Hagalandet!


PS. Tick tjuvkika på julstjärnorna  ... och till dom återkommer jag lite närmare deras säsong. 
Inga kommentarer:

Höstmys ...eller ...

... vad annat kan man kalla detta? För  hemma hos oss är det nog mest under den mörka tiden på året vi har ostar och plock till kväl...