Att julduka med barnen
Julhelgen innebär ... för vissa ... en massa olika middagsdukningar. Julafton, juldagen, juldagskvällen, annandag jul och så ännu någon släkting inklämt på middag mellan jul och nyår. 

Vår lillajuls dukning var av den lite enklare sorten. Kanske inte riktig lämplig för julafton om man frågar mej. Men helt perfekt till andra juldagar om man är många, har buffébord men samtidigt vill festa till det med bordsplaceirng.

Och denna dukning är helt toppen om gästerna är en bunt barn som kan ... och vill ... hjälpa till med dukningen. Så medan de vuxna sitter och smuttar i sig glöggen kan barnen fixa underlag till varje gäst. 


Se bara till att fixa en rund cirkel på varje papper så får underlagen något liknande och då blir helhetsintrycket inte så stökigt.

Och finns det inga barn i närheten så kan jag lova att det är riktig kul att även som även som vuxen lite låta fantasin flöda. 


Rödvit rutiga servetter ... ett måste i min servettlåda ... hör till mina favoriter. Passar till till det mesta ... allt från pasta/pizza kvällar, lördagslunchen och som nu till juldukning.

En massa enkla ljusstakar med vita ljus gör dukningen festlig. 


Och som jag så många gånger poängterat så passa på att ta det som naturen bjuder på för att pryda bordet. Denna gång blev det enkvistar i helt vanliga konservburkar. Behöver inte var dyrt och fint för att man ska få till en mysig stämning. 


Tips på andra dukningar jag haft här på bloggen hittar ni HÄR


KRAMIS 
... och skön tisdag till er alla!

Inga kommentarer:

Sommaren kommer nog

Idag har det snöat, regnat och så har också solen tittat fram nu som då  ...  så på alla sätt ett väldigt omväxlande väder. Ett gammal...