Fars dag ♥ Isänpäivä
Han är den speciella mannen i våra liv och den man som spelat en stor roll hur våra liv har blivit formande. Idag firar vi fars dag! En dag som är både en dag för att minnas och en dag att fira.

Vi .. som många andra ... börja denna dag med att duka fram en festlig frukost.


Och festlig blir det med snygga servetter. Dessa ... som jag hittade i Åbo igår ... är designade av Jukka Rintala. Servetterna passar helt super fint ihop med våra blåa Arabia frukostkoppar.  


Juicen var gjord på Florida ♥ apelsiner.

Idag serverades kaffe/te, "Florida juice", frukt och saltiga våfflor. Det söta inslaget i dagens frukost var chokladbollar. Tårtan sparar vi till dessert!


riktigt FRASIGA VÅFFLOR
6 st

100 smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk salt
4 dl mjölk


Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och blanda till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och det avsvalnade smöret. Häll  c 1 dl smet och grädda våfflorna gyllenbruna.


Vi åt våfflorna med en skagenröra, kokt ägg och en skiva kallrökt lax. Våfflorna kan även serveras söta ... med sylt och grädde. ♥  HA NU EN RIKTIGT TREVLIG FARS DAG ♥

Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...