Hembakat till fika
Hembakat sätter alltid en guldkant på fikastunden. Behöver inte alltid vara stora kakor eller maffiga bullar. Det går riktigt fint med ljuvliga småkakor.
Vet inte vad det är ... eller varför ... men den här tiden på året känns det bar fint att fixa småbröd. Mental förberedelse inför julen kanske?

För visst är det en fin lite julgåva  ... hembakta småbröd i en fin glasburk som man pyntat med ett tyg band. De här tygbandet hitta jag i en butik som heter Tiger. Ångrar så att jag bara köpte en rulle. Nå ... hinner fixa mera ... bara dom inte tar slut i butiken. 


HAVREKAKOR MED RUSSIN
(c 50 st)

200 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
2 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
4½ dl havregryn
2 dl russin 

Rör smör och socker mjukt och smidigt. Blad ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en smet. Blanda sedan i havregryn och russin . Rör igen samman. Forma till bollar. Lägg dem glest på en plåt. Grädda i 175 grader i c 13-15 minuter. Låt kakorna svalna helt på plåten.De här havrekakorna blev ingen gåva ... dessa har vi mumsat i oss helt på egen hand!
Nu ska här börja planeras inför lillajul ... lite vad äta och hur duka bordet?Så tjingeling på er!

Inga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...