Smile ... det är jul!
Den här helgen har det på riktigt blivit jul hos oss. Lillajuls granen står i ett hörn i köket. I våra fönster har vi hängt upp julstjärnorna. Framsidan av gården pryds av en stor hemgjord julbock. Alla juldukar är manglade och redo för fest, släkt och vänner ... och nya rödvinsfläckar. 

Och idag ... 1 advent ... börja vi dagen med att fylla köket med pepparkaksdoft och julmusik. Kan inte blir mycket mer jul än så här. 

En av årets nya pepparkaksformer var en smile. Smile and the whole world smiles with you!


ALÉNS PEPPARKAKOR

250 g smör
200 g socker
100 sirap
1 ägg
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
2 tsk pomeransskal
2 tsk soda
400 g (c. 6½ dl) mjöl

Vispa smör och socker poröst och tillsätt sirapen. Äggets tur. Blanda alla torra ingredienser och rör sen ner dem i smörblandningen. Låt degen stå övernatten så är den hur enkel som helst att kavla ut. Grädda pepparkakorna i 160-170 graders ugn, tiden får du själv hålla koll på .. våra var c 7-9 minuter.


Lillajul är firad och överstökad. Nu blickar vi framåt mot kommande helger, resor och glädjestunder. Och på tal om glädjestunder så är det nog alltid kul att kunna ge bort en hemgjord present.


Så till glöggen jag fixa ... 

 Det är ju lite jobbigt att få bort gamla etiketter från använda vinflaskor ... och klart att man kan köpa nya flaskor från butiken. Men jag löste problemet på ett ganska enkelt sätt.  Använde mej av gamla vinflaskor som jag sedan fyllde med den hemgjorda glöggen. Vira in flaskan i papper och på men en etikett. Se bara så fint det blev. Och som ni ser så blir det även riktigt snyggt då man använder sej av en gammal dagstidning.


Nu Netflix  för det dröjer ännu en stund innan sömnen kommer med John Blund.KRAMInga kommentarer:

Hangö, Hangö, Hangö ...

... sol och sommarfröjd! Och oj, oj vilken fin dag vi hade igår. 7 st brudar, bubbel, picnic, musik och sol. Det kan inte gå fel m...