Ännu hinner du!Senaste söndag gjorde vi en spontan utfärd. Rattade mot Åbo ... närmare bestämt mot Åbo konstmuseum. För att åter en gång få njuta av Helene Schjerfbecks konstverk.

Utställningen i Åbo presenterar konstverk från så gott som hela hennes 70-åriga karriär. Och självklart fanns många av hennes kända verk där .. så som Konvalescenten och flera självporträtt. 

Utställningen pågår fram till 29.1.2017 ... så ännu hinner du.

Hon är nog något extra för oss här i Ekenäs .. kanske för att hon tillbringade somrarna 1918–1920 och bodde permanent i staden åren1925-1941.

Och lite extra för mej ... 

för den här tavlan ...   Karin (Flickan med de stora ögonen)
... detta är min gudmor hon målat.Som sällskap hade jag kronprinsessan ...  alltid lika härligt med mamma-dotter tid.


Vi passa självklart på att ta oss en kaffe när vi nu besökte storstan. 


Så här satt vi och njöt medans vi lite tangera tanken på att detta kanske blir hennes studiort. Jag som är en stor fan av Åbo tycker absolut att det skulle vara en bra idé. Skulle passa mej fint att kombinera business and pleasure.

Men ännu är det lång väg. Flickan ska ju först själv välja utbildning, söka in, bli kallad till urvalsprov, bli godkänd i urvalsprovet, få en studieplats, ta emot studieplatsen och sen ännu hitta en bostad. Men som sagt ... tiden går ju så fort och med denna takt vi lever nu så är det ju snart höst ... innan man hunnit njuta av vår och sommar. 

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Nu ska vi njuta av fredag och ett skönt veckoslut. 

KRAM på er alla!Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...