Atmosfär på hög nivå
Hej och hälsningar från soliga Stockholm där jag tillbringande veckoslutet. Länge sedan jag lekt turist i Stockholm ... och staden kändes precis så härlig som jag mindes. Vi har promenerat ... 15 km på lördag och c 10 km på söndag ... och vi har ätit gott ...  bland annat fransk på lördag och asiatiskt på söndag. Först måste jag bara berätta om söndagens lunch ... och BERNS var stället. 

Helt oplanerat landa vi på Berns Asiatiska. Och så här gick det till ... när bruden från landet kommer till Stockholm. Hon kontaktar en barndomsvän som ger nummer till sin vän som är restaurangchefen på Berns. Han fixar snällt ett bord i sista minuten. Flickan från landet är så glad att hon fått fixat bord. Ler för sig själv och kollar menyn på nätet.  Väl framme kollas inte kartan så bra och flickan från landet dras till den vackra byggnaden som hon vet att är Berns. 


Flickan från landet är helt förtrollad av de maffiga kristallkronorna och alla maffiga speglar ...  och tanken på att få sitta här och njuta av en lunch med sin käraste. Snacka romantiskt. 


Beställer in champagne och njuter. Sen när servitören börjar förklara lite hur lunchen fungerar fattar flickan från landet att dom är i fel byggnad. 

Hovmästaren hade inte sagt något då vi sa att vi på fredagen bokat bord per telefon. Hovmästaren tänkte väl att misstaget varit deras ... så ler bara och för oss till ett bord.

Vad gör man då ? 
  
Jo man sitter kvar och äter en helt super utsökt asiatisk lunch ... 


... och med gubben planerar att nästa Stockholm resa så blir det den andra Berns ... Berns Bistro. 


Att så kan det gå :)


Njut nu av sommarvärmen som kommit så ses vi snart igen!

KRAM 

1 kommentar:

Anne sa...

Du hade tur i oturen för du hamnade faktiskt på Stockholms bästa brunchställe. Jag älskar deras asiatiska brunch: där finns ju så mycket gott som sushi, dumplings, sallader, varmrätter... och dessertbordet är ju inte av denna värld. Måste nog snart åka till Stockholm igen! Hälsningar från Anne på Landebistro.

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...