GRAND CHAMPAGNE HELSINKI 2017Igår var det en lite annorlunda torsdag ... tog nämligen eftermiddags tåget till Helsingfors för att besöka GRAND CHAMPAGNE HELSINKI 2017 
Min sällskapsdam Ela och jag hade det helt jätte bra. Det var min första gång på detta evenemang och kan säga så mycket att vi kommer helt säkert att besöka evenemanget igen. Ett lyckat koncept! 

Man skulle kanske tro att det enbart är för champagne snobbar ... men det lämpade sej bra för oss livsnjutare. 


Här har man möjlighet att bekanta sig med både stora och små champagnehus.

Den "gröna" i mitten ... Janisson Baradon Non Dosé var en klar favorit. 50% Pinot Noir och 50 % Chardonnay,  ... och skulle sitta fint som en aperitif. Men tyvärr hittade jag inte den på alkos sidor :( 

Måste önska och se om dom kan fixa mitt problem. För detta ... 0 g socker och utsökt gott ...  skulle många kvinnor i min ålder gilla!

Importören Sari Wines bjöd oss även på ett smakprov då det gäller en nyhet i Finland. Champagne Cattier med rötter från 1763 och jag tror bestämt att den här Brut Rosé skulle sitta helt super till en bit chokladkaka!


Vi testa många olika champagner ... den ena godare än den andra.
Men fast priset på flaskan var dyrt så behövde ändå inte smaken förföra oss.

Vi testa rosé ... 
... och blanc de blancs. Huset Ruinart är exempelvis det första och äldsta ännu verksamma specialiserade Champagnehuset.Och denna fina sak från 2008  ska jag klicka hem. Sen ska den sparas i ett mörkt utrymme med jämn temperatur ... ... för sen när Vera fyller 20 (hon är ju född 2008) ska hon få den som gåva av sin mor. Men det kommer absolut att finnas ett ultimatum ... gåvan måste njutas i sällskap med givaren :)


Laurent-Perrier hör till mina stora favoriter. Här valde vi att skåla i innehåll från en magnum flaska. 

Så har du en fest och vill bjuda på champagne så ska du istället för små flaskor välja en magnum. Att champagne smakar bäst i magnumflaska har man hört ... det är nämligen ultimat förhållande mellan volym till luftspalt mellan kork och vin. En massa kemi med andra ord :) 

Så har du tid och vägarna förbi Gamla Studenthuset i Helsingfors nu på fredag och lördag ska du passa på att besöka evenemanget. 

Trevlig fredag! Själv ska jag nu inventera mitt bubbellager och flytta någon flaska till kylen inför morsdag.


KRAM

Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...