Kaffebröd




Visste du att Tosca är namnet på en opera av Puccini ... och att operan troligen givit namnet åt vår älskade toscakaka.  Den är ett säkert kort på kaffebordet ...och enkel att transportera ... så blir helt perfekt att ta med då vi ska tillbringa veckoslutet ute i skärgården. 






TOSCAKAKA

200 g smör
3 ägg
1½ dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst i c 5 minuter. Tillsätt mjöl och bakpulver i äggvispet. Rör i smör och mjölk. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i c. 25 minuter. Medan kakan gräddas gör du glasyren.

glasyr: 
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
1 påse mandelspån (70 g) 

Lägg alla ingredienser i en kastrull. Värm upp under omrörning tills allt blandat sig och glasyren blivit lite tjock. Bred ut glasyren på kakan. Grädda igen c 10 minuter ... tills glasyren fått färg. 



TREVLIG VECKOSLUT!

Ebo nu kommer vi :)






Inga kommentarer:

Bakom kulisserna

Idag blev det att baka en torrkaka. Senast jag baka denna var sent i söndags då lilla Vera meddelade att hon skulle ha med något till ...