#kulturdagmedfamiljen
Tidigt på morgoen packa vi ihop oss i våra bilar med sikte på Helsingfors. Saluhallen och salutorget var vår första hållplats. Och det var där vi införskaffa allt vi behövde för en lyckad picknick.

Vin, ostar, bröd, marmelad, fyllda baguetter, frukt och bär ... inte mycket mer man behöver för en picknick i det gröna. 

Som picknick plats hade vi valt Sveaborg. Vädret var verkligen på vår sida ... med andra ord helt perfekt.
Där traska vi sedan omkring i våra blåa kungliga band :)
Orsak till varför vi hade de blåa banden var att vi hade bokat biljetter till en Äventyrstur för barn.

Århundradens tidsresa är en historisk och verklighetsbaserad äventyrstur, som för barnen (6-13 år) samt deras föräldrar på en spännande tidsresa till det historiska Sveaborg. Medan äventyrarna följer ledtrådar och löser uppgifter möter de intressanta personer från svunna tider. Föreställningen berättar på ett levande och roligt sätt om Sveaborg under tre århundranden. Äventyret är del av Finlands -100 årsjubileums program.

Turer på svenska varje fredag klockan 12.00. Jag kan verkligen rekommendera! Mera info hittar du HÄR


Sveaborgs har många restauranger och caféer. Bara att välja mellan små idylliska caféer och lunchställen till gourmetrestauranger. I och med att vi hade haft picknick tidigare så blev det time för fika för vår del.
Sedan utforska vi Sveaborg på egenhand. ... 
Fästningen har också ett eget bryggeri ... och självklart måste det besökas :)

Det var den dagen på Sveaborg det. Ett minne för livet och verkligen ett ställe värt att ses!Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...