Livet och vardagenHej alla fina!

Känns som om jag inte gör så mycket annat här på bloggen en ber om ursäkt för att jag inte har mera tid för bloggandet. Så idag ska jag inte be om ursäkt utan istället skriva lite om vad allt som händer.

Politiken kom in i mitt liv :) Jag blev ju invald i kommunalvalet  och förutom fullmäktige så blev det även en plats i stadsstyrelsen. Har även fått en hel del andra intressanta förtroendeuppdrag.  Helt sjukt intressant och roligt . Men det blir en hel del möten ... och saker som man måste läsa och ta reda på innan man gör beslut. Men tillräckligt med politiken. 

Annat som händer är att kronprinsessan ska börja studera i Hesa och har fått en helt ljuvlig bostad på ett super ställe. Så inkommande helg fick vi avboka allt annat för att ta itu med att inreda och få flickan flyttad.  Ska absolut ta med kameran så jag kan visa några bilder.

Och så är det ju det det vanliga ... familjeliv, mat, handla mat, städa, tvätta .... listan som egentligen aldrig tar slut utan en lista som bara rullar runt.

Men nu till matbloggen ... mitt andhål. 

Vi åt bruschetta för typ en och en halvvecka sedan. Hitta nämligen några kantareller i skogen ... inte så mycket att det var värt att frysa in eller fixa svampsås eller soppa. Men så mycket att det den kvällen bruschetta med smörstekta kantareller. 


BRUSCHETTA med smörstekta kantareller

färsk batong
tomat
basilika
ruccola
olivolja
salt och peppar
kantareller 
smörSkölj och skär tomaterna i små tärningar. Strimla basilikan och ruccola ...  och blanda ihop med tomaterna. Ringla över olivoljan och smaka av med salt och peppar. 

Rensa kantarellerna noga, borsta dem och skär i mindre bitar. Lägg den kalla svampen i en gjutjärnspanna, hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort. När all vätska är borta, lägg i smör och stek svampen under fem minuter. Krydda med salt.

Sen är det bara att bygga ihop ... bröd, tomatblandning och toppa med kantarellerna. 

En rätt som är lika enkel som fantastisk!


Vill avsluta med ett STORT härligt TACK till alla ni som stannar mej på stan. Känns bara så trevligt att få höra allt fint ni har att säga om bloggen.Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...