Cykelmiddagen



15.30 träff med alla deltagare, 16.00 förrätt på en adress, 18.00 varmrätt på en annan och kl 20.00 skulle vi vara hemma för då skulle det dyka upp 4 okända gäster för att äta dessert hemma hos oss. 

Det här med cykelmiddag är bara så kul! Man träffar en massa härliga typer och som bonus får man mumsa i sig utsökta maträtter med utsökta dryckesval. Lördag var en lyxkväll på alla sätt!

Som ni ser så börja vi med Proseccogelé med hallon till vilket det serverades bubbel. Och sen blev det choklad för hela slanten ....  




CHOKLADFUDGEKAKA 


del 1: 
1,5 dl mjöl
3 ägg
200 gr mörk choklad
150 gr smör
2 dl socker

Separera äggen. Smält chokladen i vattenbad. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget under omrörning. Tillsätt chokladen. Vispa sen äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner mjöl och äggvitor i chokladsmeten om vartannat. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i  ca 30 minuter. Den skall vara kletig i mitten. Låt svalna helt.

fudge:
3 dl grädde
1 ½ msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad mörk choklad

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temperatur på 125 grader. Rör i den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Häll smeten över chokladkakan. Låt stelna 

Serverades med jordgubbar och till det ett glas gott portvin 








Inga kommentarer:

Rosésäsongen är här

Rosévin hör sommaren till och för mej blir det inte så mycket rosé under resten av året ... det är nog under sommarveckorna jag kons...