Det blev en ♥ paj
Det är få som inte uppskattar en nybakad blåbärspaj som serveras tillsammans med vaniljsås.


Igår var huset fullt med barn. Och ett av barnen fick inte hänga med i flickleken .. fick och fick ... ville inte riktigt heller leka med barbiedockor. Så han och jag bakade istället en blåbärspaj till våra kommande kaffegäster.  Att det skulle bli blåbärspaj hade jag klart ... men passade på att göra pajen på smördeg så att killen kunde hjälpa mej med att dekorera pajen. Och han valde helt själv att dekorera pajen med en massa små hjärtan. 


Och det blev riktigt fint!


BLÅBÄRSPAJ

300 g mjöl
150 g smör
3 msk socker
3 msk kallt vatten 

1 l blåbär 
1½ dl socker 
2 stora msk potatismjöl

Hacka ihop smör, mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt vatten tills degen känns smidig. Kavla ut 2/3 delar av degen. Eller tryck ut degen i en pajform. Blanda blåbär, socker och potatismjöl. Häll i blåbären. Kavla ut resten av smördegen och tryck ut valfria figurer. Grädda 200 grader i c 30 minuter.
Vi vuxna drack gott nybryggt kaffe och barnen fick svartvinbärssaft. Vera är lite besatt av den drycken nuförtiden. Och visst är det gott. Saften serverades i våra nya glas som jag hitta på Ikea. Glasets låga och raka form göra att glaset passar till mycket. Till saften, till drinken och även till frukosten då du fyller det med yoghurt, mysli och färska bär. "Kristallen" gör bordet extra stiligt när du vill förgylla festliga tillfällen  ... eller en helt vanlig vardag.

Vardagslyx är så min grej!Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...