Skörda frukten!




Det är nu man ska använda säsongens färska frukter när man bakar. Har tyvärr inte tillgång till något päronträd så det blir att baka med äpple. 






Äppelkakan vi baka idag är verkligen såå saftig och mumsig alltså. 





Du måste testa ... busenkel att baka dessutom. Och idag var det min lilla Vera som gjorde det mesta av jobbet. Min uppgift bestod enbart av att skala frukten och läsa högt receptet ... så att Vera kunde mäta och fixa med ingredienserna. Så hälsosamt för en sådan liten tös att få fundera ut dl och andra enheter. 

Och provsmaka måste man ju göra :)






BUSENKEL ÄPPELKAKA

200 g smör
1½ dl socker
3 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

5-6 st äpplen
lite citronsaft
½ dl socker
1 tsk kanel 

Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget. Rör smeten slät mellan varje ägg. Tillsätt mjölet och bakpulver. Rör till en slät smet. Bred ut smeten i en form. Skala och dela äpplena. Häll över lite citronsaft. Blanda sedan äppelklyftorna med socker och kanel. Fördela äppelklyftorna över smeten. Grädda i 200 grader i c 40 minuter. Servera med vaniljsås. 






Skön söndag alla ... så ses vi snart igen!




1 kommentar:

Bland Kastruller och vinglas sa...

Äppelkaka så här års är ju bara toppen. Blev riktigt sugen nu
Kram Kajsa

46 ÅR IDAG

Detta är en 46 åring.  När man är i den här åldern vet man vad man vill. Man vet också att man inte kan tvinga någon att älska e...