Ullanlinna
Knappast först skålen bubbel på Ullanlinna :) 
... men första i denna lokal för våran kronprinsessa. Igår var det invigning så nära och kära fick komma och kolla in hur hon bor. 


Passade även på att testa en för mej ny Cava ... Villa Conchis. Den har stora och täta bubblor med en frisk och trivsam, men diskret, doft. Smaken är torr, men med en underliggande druvfruktighet som har en liten lätt sötma.  En riktigt trivsam cava som inte gör en besviken!


Och så gjorde vi det enkelt ... det är ju ändå en ung söt tös som står för bjudningen ... så det blev Arnolds donitser för hela slaten. 

Och ifall någon undrar så stortrivs hon i storstan. 
Och måste själv medge att jag också skulle kunna tänka mej att bo i detta område. 


Efter skålandet, kaffe och en massa sött kändes det som ett bra alternativ att ta oss en promenad i kvarteret. På 1800-talet var Ulrikasborg (Ullanlinna på svenska) ett område där helsingforsare hade sina sommarvillor ...det vill säga utanför staden. I dag ligger området mycket centralt och består bland annat av många vackra jugenhus. På området finns även en massa ambassader och konsulat.


Parkerna i området fungerar som ett gemensamt friluftsområde för helsingforsarna.

Och det jag gillade var att de området man planerat för barnen var så där snyggt diskret utan en massa färggranna färger. Allt behöver inte lysa och sticka ut. Ibland är det så mycket snyggare då man lite funderar på det estetiska.

Men nu ska jag logga ut ... Ekenäs bjuder nämligen på de perfekta vädret för att fixa i trädgården.

Ha det gott så ses vi snart igen!
Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...