En söndag i oktober
Söndagen bjöd på höstväder med regn. Här hos oss så regnade det så gott som hela dagen. Det kändes riktigt bra att tillbringa dagen i köket. Söndagsmiddagen fick ta sin tid.


En sak som jag älskar med hösten ... LJUS! Det är dags att börja använda ljusen igen! Ju fler tända ljus till frukost, middag och soffmyset desto bättre.


Och så fick vi njuta av en riktig färgexplosion. Denna fina bukett fick jag från jobbet då dagarna för Finländska Mästerskap i Mathantverk var över. TACK!

Jag är ju lite av en blomster gam :)


Och ifall någon undrar så är både blommorna och vasen från Blomsterhörnan här i vår stad.

Och det är inte bara vårt matbord som exploderar ... hela naturen exploderar i färg på hösten. Vem kan inte älska det?


Och medan söndagsmaten puttra på spisen så bakade vi blåbärsbulla. För det hade vi i år ännu inte baka. 


BLÅBÄRSBULLA

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
15 dl mjöl

fyllning: 
1 liter blåbär
1 dl socker
2 msk potatismjöl

ägg till pensling
Smält smöret och tillsätt  mjölken. värm  till 37 grader. Tillsätt jäst, salt och socker. Tillsätt mjöl. Arbeta degen så den blir smidig i en hushållsmaskin. Tar typ 5 minuter. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek cirka 30 minuter.  Dela i två delar och kavla ut varje del. Rulla upp kanterna på degen. Blanda ihop fyllningen. Fördela fyllningen på bulladegen. Pensla kanterna med ägg. Grädda i 225 grader i c c 15 minuter.
Inga kommentarer:

Sommaren kommer nog

Idag har det snöat, regnat och så har också solen tittat fram nu som då  ...  så på alla sätt ett väldigt omväxlande väder. Ett gammal...