Gottigottgott ...




... med bara 3 ingredienser.






Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti?
Och att dom också är urläckra till utseende gör inte saken sämre. 






Kom bara ihåg att du inte ska röra ner den smälta chokladen utan bara lätt vända ner den ... det är på så sätt du får marmoreffekten. 






STORA CHOKLADMARÄNGER

3 äggvitor
100 g mörk choklad
1½ dl socker


    Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad. Vispa sedan äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa tills u har en slät maräng. Vänd ner chokladen i marängen. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda  i 125 grader i c 1½ h. Låt marängerna sedan gärna ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.





Goda som sådana ... eller varför inte servera dem krossade över vaniljglass och toppa allt med vispgrädde.

Ha nu en fortsatt härlig vecka!


KRAM







1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att du har snygg klädstil, så jag skulle gärna läsa inlägg om kläder och mode. Jag får den känslan att du inte handlar så jättedyra märkeskläder, men ändå är det snyggt.

Rosésäsongen är här

Rosévin hör sommaren till och för mej blir det inte så mycket rosé under resten av året ... det är nog under sommarveckorna jag kons...