#kanelbullensdag


 
 
 
 
 Finns det något godare än nybakade kanelbullar?
Igår ... den 4 oktober firades kanelbullen med en alldeles egen dag och mitt liv i sociala median var fyllt av bilder på läckra bullar. Så många bilder och så lättpåverkad att även vi åt bullar hemma hos oss igår.
 
 
 

 

KANELBULLAR

5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk kardemumma
1½ dl socker
1 ägg
14 dl mjöl
150 gr mjukt smör

fyllning:
smör, socker,kanel

pensling:
ägg, pärlsocker


Värm mjölken till 37 grader och tillsätt jäst, salt, kardemumma, socker och ägget. Blanda. Häll i hälften av mjölet och rör till en jämn smet . Tillsätt resten av mjölet samt det mjuka smöret. Arbeta degen c 5 min i hushållsmaskin. Låt degen jäsa ½ h.

Kavla ut degen och bred ut smör över hela degen. Strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär i stora bitar.

Låt bullarna jäsa i c ½ h. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

Grädda i 220 grader i c 10 minuter.
 
 
 

Inga kommentarer:

"Äpplet faller inte långt från trädet"

Hon fixar och grejar när hon är ensam hemma. Överlycklig ringer hon ett videosamtal till mej när jag är på jobbet  för att berätta att...