Kom in i rätt höststämning
I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta.


BATATSOPPA

3 st batat
6 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 kapsel grönsaksfond
citronsaft
salt

bacon
koriander

Skala och skär bataten i mindre bitar. Koka bataten i vatten och kokosmjölken. Tillsätt fonden. Låt koka c  15 minuter (tills bataten är mjuk). Kör soppan slät med en stavmixer. Smaksätt med citronsaft och salt. Skär bacon i mindre bitar och stek sedan knaprig. Tillsätt sist koriander i soppan innan servering. Servera soppan med bacon.  

Och detta vita vin är ett riktigt fynd ...  Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2016

Har igen hunnit med mycket sedan jag senast skrev ... bland annat så har jag och mina töser firat höstlov i Hesa. Sovit hos kronprinsessan ... 

 .. men måltiderna har vi njutit av på stan. Det blev även  hotellfrukost i och med att jag hade fått presentkort till just frukost på ett Scandic hotell.


Sen var vi turister ... vilket för oss betyder sevärdheter, upplevelser och självklart lite shopping :)Hoppas ni haft en riktigt skön helg och mysig söndag  ...  så ses vi snart igen.

KRAM
Inga kommentarer:

"Äpplet faller inte långt från trädet"

Hon fixar och grejar när hon är ensam hemma. Överlycklig ringer hon ett videosamtal till mej när jag är på jobbet  för att berätta att...