Säsongsmat




Jakttider ... betyder att vi kunnat fylla vår frys med gott kött. TACK grannen!
Är inte på något sätt bortskämd med denna lyxvara vilket i sin tur betyder att jag inte heller är så van att tillreda och smaksätta. Nu fick vi rådjur ... närmare bestämt två kid. Så jag behöver egentligen inte kunna så jätte mycket för köttet i sig är redan så jädrans fint och gott.

Vi måste ju testa ... så vi börja med entrecôte som jag snabbt stekte i smör  ... och sedan salta och peppra .. och som sedan fick steka klart i ugnen. Till det serverades ugnrostade rotsaker ... morot, rödbeta och potatis. Det var ju vardag så någon sås som ska koka länge var det inte fråga om utan istället blev det en kall sås smaksatt med basilika. 


KALL BASILIKA SÅS

1½ dl turkisk yoghurt
1 msk olja
½ dl majonäs
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
c ½ dl hackad färsk basilika
salt och svartpeppar


Det blev verkligen vardagslyx hemma hos Aléns denna gång.






1 kommentar:

kaffekunnig sa...

Jag skulle vilja se hur du experimenterar med kaffe, om du gillar det såklart! Jag har sous vidat kaffesmör, som penslas på en biff. Jag har gjort såser rödvinsreduktion med bra kvalité på kaffe. Soufflé... Well you name it :) Jag hjälper gärna till :D

Annars allt gott verkligen <3

Höstlov, Helsingfors och Halloween

Vi har firat höstlov. Vi har varit i Helsingfors ett par dagar och väl hemma igen så tyckte Vera att vi skulle baka en morotskaka. En...