Dessert till julen
Planerar och försöker att få några bilder tagna i dagsljus. Men då det inte finns så mycket dagsljus per dag och då min kalender den tiden är fylld med annat viktigt ... som att hjälpa tomten med julklapparna ... så blir det att ta bilder under mindre trevliga förhållanden. Men hoppas som vanligt att ni har överseende. Det är ju de enkla recepten ni brukar gilla och vara ute efter. 


Om du inte ännu har klart på hurdan dessert du ska servera under julen så kan jag starkt rekommendera en krämig pannacotta. En len efterrätt som kan förberedas i förväg. Med andra ord helt perfekt.  


Och en överraskande trevlig sak med denna pannacotta är att det inte är så mycket grädde i receptet utan en del av grädden är ersatt med gräddfil. 


JULPANNACOTTA 

2 gelatinblad
1 tsk vaniljpulver (obs pulver och inte socker)
2 dl grädde
1 dl socker
2 tsk kanel
2 st gräddfilLägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka snabbt upp grädde, vaniljpulver, socker och kanel i en kastrull.  Tillsätt gelatinbladen och rör om. Rör sist i gräddfilen. Häll blandningen i vackra glas och låt stå kallt i minst 6 timmar eller över natten.

Servera med hemgjord lingonsylt. 


Redan tredje advent ... och bara en vecka kvar till julafton. 


KRAM


1 kommentar:

Linda sa...

Jag har oxå planer på pannacotta till jul 😁😁👍

"Äpplet faller inte långt från trädet"

Hon fixar och grejar när hon är ensam hemma. Överlycklig ringer hon ett videosamtal till mej när jag är på jobbet  för att berätta att...