Varför inte rosa!
Grönt, rött och vitt är förstås jättefint och traditionellt ... men i år ville jag ha något annat. 
En jul ska vara personlig och inte något som bestäms av fastslagna  traditioner ... så i år blir det en jul i rosa, grått och silver hos Aléns.


Duken är ny och den hitta jag på HM för c 15 €. Ibland undrar man nog hur något kan vara så billigt. När däremot de rosa pappersservetterna betalade jag 8 € för. 

Men år så nöjd med både duk och servetter. 


Och gott ska det drickas. En rosa champagne till det kalla bordet  ... det ska ju passa in i dukningen (fniss) .... och till skinkan blir det Juliette Avril Châteauneuf-du-Pape. Man vill ju lite lyxa till det .... det är ju JUL!

Det riktigt vattnas i min mun när jag tänker på allt gott jag ska mumsa i mig imorgon. Jag hör nämligen till de som gillar julmat. 


Och min stora rosa amaryllis är verkligen som finast nu till julen.


Men nu ska jag tillbaka till köket ... inte sitta här och blogga ... måste ännu fixa chokladkakan klar. Sen blir det uppesittarkväll hos min syster i Tenala.  Enligt tradition har vi ...alla syskon med familj samt mina föräldrar ...samlats för att tillsammans göra världens godaste italienska sallad. Vi dricker glögg, skrattar och myser ... samtidigt som vi koncentrerat skär morötter, gurka, äpplen, skinka och makaroner i små små bitar.

Allt ska skäras i väldigt små bitar ... vilket betyder att vi sitter och delar makaronerna i två delar.

Detta med att fixa egen italiensk sallad är en gammal tradition från min pappas sida. Jag minns ännu så väl när vi ....då jag var en liten flicka ... på uppesittarkvällen åkte till Kärrby gård för att där tillbringa hela kvällen med mina kusiner medan föräldrarna satt i köket ... skratta, skar sallad och drack vuxen glögg. Härliga tider och super goda minnen.


Ha det gott och stressa nu inte för mycket ... julen kommer om du har allt klart eller ej :)
Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...