Att slänga mat!
Få människor vill slänga mat. Men med dålig planering, för lite tid och usel fantasi gör att vi ändå slänger. Vi glömmer äta upp de mogna bananerna, vi äter inte upp brödet i tid och den kokta potatisen får stå i kylen några dagar innan vi slänger den.
 
Känns detta bekant?
 
Många har heller inte koll på skillnaden mellan bäst-före-datum  och sista förbrukningsdag ... men det får vi ta en annan gång.
 
Hos Aléns bjuds det ganska så ofta på en middag baserad på vad för matrester som finns kylen. Och sådana dagar gäller först vid kvarn får välja. Det är dessa dagar som barnen kommer snabbt till matbordet :) 
 
Om vi återgår till den kalla kokta potatisen ...  som de flesta har i kylen .... och som vanligtvis förvandlas den till stektpostatis.  
 
 
Testa nästa gång att förvandla potatisen till potatisplättar och servera den med exempelvis med knapperstekt bacon. (Bacon hör till en av de produkter som nästan alltid finns i vår kyl)

 
 
POTATISPLÄTTAR

 c 1 kg kall kokt potatis
3 ägg
1 dl mjöl
c 1 tsk salt

Pressa potatisen med potatispress eller krossa ordentligt med gaffel. Blanda i ägg, mjöl och salt. Stek potatisplättarna i smör. Steker du flera kan du bra hålla dem varma i ugnen (c.150 grader).
Äntligen fredag och inga matrester utan idag blir det enligt barnens önskemål tacos.
Ha en skön kväll vänner så ses vi snart igen!


 


Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...