Förrätt till fest




Ser mera invecklad ut en vad den egentligen är. Skålen är gjord på smördegsplattor. Och fyllningen kan kan bra göras i ordning i god tid och förvaras kylskåpskall. Sen är det bara att fylla skålarna strax före servering.








SKÅLARNA: 

Tryck ut stora blommor eller runda cirklar. Grädda dem på en upp och ner vänd muffinsplåt. Pensla med uppvispat ägg innan du gräddar dem i 225 grader i c. 8-9 minuter. När du tar ut skålarna ur ugnen så trycker du till skålen lite bättre med en sked. 







FYLLNING: 
för c. 16 personer.

3 gelatinblad
c 600 g skalade räkor
170 g rom
3 avokador
3 msk hackad dill
½ finhackad röd lök
1 citron, saften
400 g crème fraische



Börja med att lägga gelatinbladen i blöt i kallt vatten (5 minuter). Blanda räkor och rom. Skala och kärna u avokadon och skär i mindre bitar. Blanda avokado, dill, rödlök och créme fraische med räkblandningen. Smält gelatinbladen i citronsaften. Rör sedan ner blandningen i räkröran. Låt stå kallt. 


Man har i gelatin för att inte skålarna ska bli så blöta vid servering!







servering: 
sallad (ruccola, spenat och rödsallad hade jag)
räkor
kallröktlax
dill


Lägg skålarna på en salladsbädd. Fyll skålarna med fyllningen. Lätt på lax och dekorera med några räkor och dill. 




Inga kommentarer:

Höstlov, Helsingfors och Halloween

Vi har firat höstlov. Vi har varit i Helsingfors ett par dagar och väl hemma igen så tyckte Vera att vi skulle baka en morotskaka. En...