Tidig väckning och ingefära
Klockan är fyra och jag har varit vaken i hela 12 h. Ingen slow morning idag ... för klockan fyra på natten var det nämligen vår lilla Jack Russell Otto som hade svårt att andas. Drog riktigt efter andan och var slö och slapp. Så satt först vaken med han i soffan och följde med läget för att vid halv sju  ringa veterinären.

Ni som bor här i mina kvarter och är djurägare vet väl om att vi har en verkligt jätte bra veterinär jour. Dygnet runt jour för produktionsdjur och jour för små djur utanför tjänstetid nås på 0600-18090.  Så detta nummer måste finnas i allas mobiltelefoner.Väl hemma och med en diagnos på att det är noskvalster han har så kunde jag med ro i kroppen fixa till frukost. 


Har fått några ingefära produkter på prov och först ut att testas var en ingefärasirap. The Ginger Party - Organic Ginger Syrup är en ekologisk ingefärasirap som passar bra till pannkakor, våfflor och i bakverk. Denna produkt borde du hitta i en alla typer av hälsokostbutiker. Ett bra alternativ till lönnsirapen ... som jag annars brukar ringla över mina pannkakor. PANNKAKOR

Basrecept: 
1 ägg, 1 dl mjölk, 1 dl mjöl, 1 tsk bakpulver. Blandas.

Sen är det bara att öka efter antalet gäster. Normalt till vår familj  lagar jag på 4 ägg om alla ska äta. Men observera att vi nu då är 4 vuxna och ett barn. 

Idag njöt jag av min hög med ingefärasirap, valnötter och kokosflingor.  

Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...