Tips till påsken
Godmorgon sköna söndag. Här börjar vi söndagen men en frittata. 


Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp. God och mättande och passar perfekt till frukost eller brunch. Frittata är på det sätten en tacksam rätt att laga i och med att den går att variera på tusen olika vis. Idag kör vi en variant med sparris, paprika och lök som vi toppa med bacon och spenat. 


Och i det fina blomsterarrangemanget som pryder middagsbordet finns säsongens favoriter ... magnolia och  ranunkel. 


FRITTATA

1 paprika
½ röd lök
7 st sparris

7 ägg
1½ dl mjölk
salt och svartpeppar

bacon och spenat

Skär paprika, lök och sparris i mindre bitar och stek mjuka i smör. Lägg grönsakerna i en smord form. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll äggblandningen över grönsakerna. Grädda i 200 grader i c 15 minuter.  skär bacon i mindre bitar och stek knapriga. Till sätt i näve spenat på bacon och stek ytterligare ett par minuter. Fördela baconblandningen på frittatan. Klar för servering.
Idag har vi Palmsöndagen och enligt kyrkoåret inleds stilla veckan. För mej däremot betyder det att kommande vecka är fylld med förberedelser inför påsken och bjudningarna :)


Ha det gott vänner så ses vi snart igen!


KRAM 

Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...