Blommor, blommor och blommor



Äntligen lite sommarvärme ... och så mycket värme att man vågar börja köpa hem sommarblommorna. Mina krukor som ska fyllas med blommor har nu anlänt till Hagalandet. 






När man besöker Hagalandet ska man ta god tid på sig. För oj vad här finns mycket fint att titta på. Gillar även deras små viloställen/modell platser. Här kan man sitta och njuta ... själv insöp jag en hel massa inspiration ... för det finns gott om det här. 





Dom har lagt upp olika sittplatser ... romantiska, man tager vad man haver och så såg jag även en tuff retroplats. Men ingen bild på den ... jag kan ju inte "mata" er med allt  ... vissa saker måste man bara uppleva själv. 





Då jag kom hem och såg på alla bilder jag knäppt så märkte jag att jag i år haft en förkärlek för amplar. Men vem kan inte älska detta rosa moln av blomster. 






Och så den klassiska röda pelargonen som håller och klarar sig fint. 





Amplar med samplantering. Det finns så många möjligheter att kombinera sommarblommor i amplar ... men inte alltid så lätt att se vad som går ihop med vad. Så att få dessa färdigt komponerade är rena lyxlivet. 

På Hagalander ser du många olika kombinationer av just ampelmixar att inspireras av.  Här hittar du  många klassiska kombinationer men även andra färgkombinationer och växtval.






I år SKA JAG HA en kanna. Det blir en röd sådan har jag bestämt. Älskar detta bladverk.  Och i hopp om en varm sommar är det lätt att skapa en exotisk känsla med denna storbladiga växt.






Och så dessa söta och tuffa violerna. Tuffa jo för dom klarar av en hel del. Men kom ihåg ... för att dina glada vårblommor skall blomma så länge som möjligt skall du komma ihåg att plocka bort överblommade blommor så att plantan inte slösar energi till att sätta frö.






Som sagt så lämnar jag årligen in mina krukor till Hagalandet så dom kan plantera och planera mina sommarblommor. Jag säger bara vad jag gillar och inte gillar. Och så berättar jag lite var på min gård jag tänkt mej blommorna så dom kan ge den blommar som håller bäst på just den platsen.

 Som exempelvis mina blomlådor under våra köksfönster. Där måste det vara något som tål sol. Var lite osäker på vilken färg som skulle passa mot väggen så jag fick med två olika alternativ som jag sedan testade mot fasaden här hemma.  Ps. Det blev den ljusa ... och jo detta är en pelargon. 





Några blommar har kommit hem ...så verandan var extra fin igår när vi firade Fannys födelsedag.
Mycket rosa i detta blomstermoln ... men detta är så min favorit blomma i år. 


KRAM  
... och ha nu en fin fin fredag så ses vi snart igen!




2 kommentarer:

Anonym sa...

En SÅN muurikka behöver vi ju till stugan! Var är den köpt?

Isabella Alén sa...

Muurikkan är helt säkert från K Rauta där min man gillar att handal :) // Bella

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...