En bål


 
 
Ibland har man lite trevligare arbetsuppgifter på jobbet. Som senaste fredag då jag var ansvarig för förfesten på jobbets sommarfest.
 
Och är det sommarfest är det endera bubbel eller bål som gäller om man frågar mig. Nu valde jag bål i och med att vi på restaurangen vi skulle besöka skulle inleda middagen med bubbel.
 






Och frisk och fräsch bål blir det om man använder båda lime och mynta.
Hade ingen is så jag köpte fysta jordgubbar som fick fungera som kylare. Och de var även perfekta för att få en mera somrig känsla  på bålen.
 





 
Till en stor champagnekylare ... som på fredagen fick fungera som bålskål ... behöver du ...
 
 
SOMMARBÅL
 
c 15 lime
2 krukor mynta
1½ dl socker
 
0,7 rom (jag hade denna)
2 flaskor vitt vin 
3 l sprite
 
frysta jordgubbar
 
Börja med att dela lime i fyra delar. Lägg lime, myntablad och socker i en skål och krossa. Häll över rom och låt ligga i kylen tills servering. Häll på vin och sprite.
 
 
 
 
 

1 kommentar:

Hemmarecept sa...

Mums vad gott det såg ut! Det skall jag definitivt prova. Kolla gärna in min blogg, där jag idag bjuder på ett recept på superenkla quesadillas! www.hemmarecept.blogg.se <3

Höstlov, Helsingfors och Halloween

Vi har firat höstlov. Vi har varit i Helsingfors ett par dagar och väl hemma igen så tyckte Vera att vi skulle baka en morotskaka. En...