En mammas dag nr 21Tänk att jag redan fira 21 st mors dagar. 

Och som de 20 tidigare  mors dagar så blev det även i år en fin start på dagen. 


Och dagens tårta bakades igår med hjälp av lilla Vera. Denna tårta är så himla enkel och god så det lutar verkligen mot att denna även kommer att serveras på vårens studentfest. 

DAJMTÅRTA

c. 175 g dominokex
50 g smält smör

fyllning: 
200 g philadelphiaost
2 dl grädde 
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
saft av ½ apelsin
5 gelatinblad
1 x daim dubbel c. 60 g

dekorera:
1 x daim dubbel 

Smula kexen och häll i det smälta smöret. Blanda väl och tryck ut massan i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper.


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden och blanda i philadelphiaosten, socker och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Smält geletinbladen i apelsinsaften på svag värme och rör ner i smeten. Rör sist ner den hackade chokladen. Häll smeten i formen. 

Ställ kallt tills kakan ska serveras. Vid servering dekoreras kakan med hacka daim. 

Och så har vi ... som säkert resten av Finland .... grillat. 

En skön mors dag har det varit. En dag helt utan stress. Njutit av alla fina blommor jag inhandlat på Hagalandet och så blev det även gårdsfunderingar och planeringar ...


... som ledde till gårdsarbete. Stenar, trädäck eller grus var dagens fråga. Beslutet får ni se när det är klart. Men mycket jobb redan med grundarbete. Men riktigt skönt med fysiskt arbete ... för det var allt för varmt för att bara ligga och sola.

Så tyckte även lilla Otto ... som valde att ta en vilopaus i skuggan under matbordet. 
Och via de ännu otvättade fönstren kan man se en arbetande bloggare .


Och när jag nu en gång sprang omkring med min kamera passade jag på att ta en bild på en av mina återkommande sommarblommor.  En vit hängpetunia i en hög videkorg .... älskar!Violer i blått, gult och vitt ... en blomstersymbol för en finlandssvensk student (som vi kommer att ha i år) pryder nu ett hörn av vår gård ... som annars inte är så jätte snyggt.

Sommarblommor i krukor är det bästa och enklaste sättet att piffa upp en gård inför studenten. 


Och avslutningsvis ....

HURRRRAAAAA FÖR ALLA MAMMOR IDAG!!!
Inga kommentarer:

Morsdag nr 22

Han jag bor med ❤️ konstatera på morgonen att detta är min tjugoandra morsdag jag firar. Känns kanske inte som riktig så många ... m...