No niin! Ny rillataan!




Allt ska testas på min nya morsdagspresent. Jo jag fick en muurikka ... precis vad jag hade önskat. Frågan idag är HUR HAR VI KLARAT OSS UTAN EN SÅDAN ALLA DESSA ÅR?






Självklart invigde vi muurikkan med ett plättkalas. Och så har vi även hunnit grillat laxfileér, färsk ananas och halloumi. Idag var det räkornas tur. 






Och med detta recept är det liksom "såsen" som gör rätten ... så grunden är A och O. 






HETA RÄKOR PÅ GRILLEN

ordentligt med olja

½ purjo
1 liten röd chili
2 vitlöksklyftor
1 tsk finhackad ingefära

2 msk tomatpuré
1 msk curry
c 1 dl vitt vin 
socker, salt och svartpeppar

2 påsar frysta räkor

Börja med att hälla ordentligt med olja i pannan. (glömde att mäta men vi snackar nog c. 1½ dl). Tillsätt hackad purjo och låt purjon få färg i oljan. Sedan tillsätter man chili, vitlök och ingefära som är finhackad. Smaksätt med tomatpuré och curry. Sedan är det tur för det vita vinet. Låt puttra en stund. Smaka av med c. 1 tsk socker och så lite salt och peppar. Och någon minut innan servering lägger du i räkorna. 






Så himla gott liksom!






Är man bara lite hungrig så servera man enbart med gott bröd. Men som middag passar det fint med ris. 






Och när det grillas så är hundarna helt säkert i närheten. Idag lockade dofterna kanske inte på samma sätt som när det grillas biff.






Och till heta räkor är ett glas friskt vitt vin med hög syra är aldrig fel ... eller ett glas champagne.
Idag blev det champagne för att fira att vi denna vår har en student i familjen.

Skön fredag och helg  till er alla!







Inga kommentarer:

Pool häng och saltvatten

Det blev några sköna soliga dagar på en ö i Egeiska havet ... med andra ord Samos och en ort som heter Pythagóreio. ...