Vår midsommar 2018
Och så har vi firat midsommar.  Och trots utlovat dåligt väder så hade vi det riktig gött :)


Och som sig bör så var det en helg med champagne, sill, potatis ... 


... och kall snaps.


Vi inledde som sagt redan firandet på torsdag med tårta och så på kvällen blev det att grilla lax.Till den grillade laxen serverades "mos" på nypotatis.
Koka nypotatis. Lägg potatisen på ett fat och ringla över god olivolja, och ett par matskedar smält smör. Krossa potatisen med gaffel. Vänd ner lite nylök och avsluta med att strö över stekt bacon. Klar att avnjutas.


Midsommarafton blev det att duka inne ... och vi var knappast ensamma om det valet.


Välkomst gott till både stora och små för att starta firandet. 


Avslutade  midsommarmiddagen med en av de godast tårtorna på sommaren .... Pinocchiotårta. En klassisk marängtårta med sockerkaksbotten som även kallas för brittatårta, Men mera om den i ett senare skede. 


Och så en selfie med några av gästerna. De andra gästerna som var mina föräldrar hade vid detta skede redan tackat för sig. 


Midsommarkransen band vi först på midsommardagen. I år valde jag att göra det enkelt och använda diadem som stomme. Och blommorna plockade jag från blomlådor som vi har vid våra köksfönster. Och ingen riktig midsommardagsfrukost om det inte serveras mimosa.


Och till midsommardagen kom solen fram så man kunde bra servera en Ice Rosé ute i solen. 


Nu hade vi ätit tårta ... så det blev plättkalas istället. Plättar stektes ute på muurikka och som serverades med jordgubbar, vaniljglass, choklad/cola sås och så självklart vispad grädde. 


Midsommaren firades och nu har jag äntligen semester.

KRAM från Bella som sov till 10:30 idag :)
Inga kommentarer:

Frukost med Sir Winston Churchill

Söndag den 14 april 2019 är en dag jag inte kommer att glömma. Riksdagsval i Finland och jag var en av siffrorna man röstade på. D...